slider

Dirigentenopleiding

In een periode van 10 opeenvolgende cursusdagen, worden beginnende als ervaren dirigenten klaar gestoomd voor de praktijk. Nu de VNK-Limburg definitief voor het project garant staat, kan de cursus via de Muziekschool Rick Weert nu definitief doorgaan.
slider

Sinds 2011 houd ik mij intensief bezig met de opleiding van nieuwe generaties jonge dirigenten. Binnen het RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie) ben ik hiervoor inhoudelijk verantwoordelijk en met succes. 

In een periode van 10 opeenvolgende cursusdagen,  (allen op zaterdagmorgen) worden zowel beginnende als ervaren dirigenten  in 10 lessen klaar gestoomd om een koor adequate instructies te kunnen geven. 

Ieder cursusjaar opnieuw wordt er aandacht besteed aan verschillende soorten koorliteratuur Ook kinderkoor-en popkoorliteratuur komt aan bod.

In opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en het RICK heb ik een werkplan geschreven dat de rode draad vormt voor deze cursus. De leerstof is gebaseerd op mijn lange praktijkervaring als beroepsdirigent.

         

                                                                                       Beekstraat 18 0495-533954

 

Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens de Limburgse koordagen in 2016 in Roermond waar ik een workshop dirigeren voor mijn rekening nam.

 

Start dirigentencursus via RICK seizoen 2017-2018 

De aanstaande cursusdata voor het nieuwe seizoen zijn:

25 nov. 9 dec. 16 dec. 23 dec.2017 december. In 2018:  20 januari, 3 februari, 24 februari, 3 maart,

10 maart en en 24 maart Practicum.

Aanmelden kan nog via de site van Rick:http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/zangplein 

 

Reacties van cursisten

Hoi Leo, Ik ben er nog lang niet overheen. Wat een geweldige ervaring. Bedankt voor al je lessen, daar heb ik zeer van genoten. Groetjes en tot gauw misschien.  Saskia Abspoel

Beste allen, Ook ik heb genoten van deze cursus, van onze leermeester en van ons samen als groep. Ik vind ook dat iedereen “stuk voor stuk” trots mag zijn op zijn prestatie van vandaag.Fijne dagen en tot bij het etentje !   Robert. 

Beste Leo, Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor de lessen die ik van je gehad heb. De lessen waren voor mij heel waardevol en ik heb ze met veel plezier gevolgd. Heb dan ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik vond je een prettige en duidelijke docent.

This is Sliced Diazo Plone Theme