slider

1 - Oriëntatiecursus Koordirectie 1

De Oriëntatiecursus Koordirectie 1 gaat via RICK weer van start per 7 oktober 2017 bij voldoende aanmeldingen.
slider

Voor wie is deze cursus bedoeld? De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al ervaring hebben met het leiden van een koor. (kinderkoor, jeugdkoor, kamerkoor, gemengd koor, kerkkoor etc.)  Een zeer laagdrempelige cursus voor iedereen die regelmatig werkt met een groep zingende mensen of van plan is om dat te willen gaan ondernemen. Zeer nuttige praktijkgerichte cursus voor amateurdirigenten van allerlei soorten koren. Degene die nog nooit heeft gedirigeerd en dat wel zou willen leren is sowieso van harte welkom in deze cursus.  

Inhoud cursus: 
U maakt kennis met het dirigeren en wat daarbij zoal komt kijken. U gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming, muziektheorie en slagtechniek. Aandacht voor uw eigen repertoire komt aan bod en de cursisten zelf vormen het oefenkoor. 

Koorpracticum: 
Aan het einde van de cursus, het komende seizoen in het voorjaar 2018, worden de kandidaten beoordeeld op hun vaardigheden in een Koorpracticum met een oefenkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van het officiële VNK certificaat.

Tarieven: 
Na afronding van de cursus met het behalen van het certificaat, komen Limburgse cursisten in aanmerking voor subsidie via de VNK. Inschrijven kan via de website van Rick http://ricknet.nl of mail naar Rita Scheffers voor meer informatie. R.Scheffers@ricknet.nl  U kunt ook bellen tijdens kantooruren naar de administratie van RICK in Weert, telefoon 0495-533954 

Meer informatie over de subsidie voor Limburgse cursisten vindt u op de website van de VNK:

This is Sliced Diazo Plone Theme