slider

2 - Basiscursus Koordirectie 1 seizoen 2017-2018

De basiscursus koordirectie gaat weer van start per 7 oktober 2017.
slider

Het komende seizoen gaat de Basiscursus Koordirectie 1 weer van start voor het seizoen 2017-2018. Op zaterdag 7 oktober volgt de proefles. Daarna zal de cursus, mits er voldoende aanmeldingen zijn, per 7 oktober 2017 van start gaan met een proefles. De lessen vinden plaats op zaterdagmorgen in Weert. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is bedoeld voor dirigenten die reeds de nodige kennis in huis hebben of al langer werkzaam zijn in de praktijk. Voor dirigenten die met goed gevolg de Oriëntatiecursus hebben gevolgd is de Basiscursus Koordirectie  het perfecte vervolg.

De proefles vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 a.s.

Inhoud cursus:
tijdens de cursus komen solfège, partituurspel, slagtechniek, stemvorming en programmering uitgebreid aan de orde. Het accent ligt op de toepassing van deze elementen in de praktijk. Verder behandelen we ook literatuur die de cursist zelf reeds dirigeert. De Basis-en de Oriëntatie-cursisten vormen samen het oefenkoor tijdens de eerste 9 lessen.

Koorpracticum voorjaar 2018 les 10 : 
De cursisten worden aangespoord vanuit hun achterban koorzangers warm te maken voor dit evenement. Een afsluitend practicum met medewerking van je eigen koorleden is toch wel speciaal! De kandidaten worden getoetst, waarbij ze moeten laten zien dat ze de geleerde vaardigheden met een oefenkoor kunnen toepassen. Bij een positieve beoordeling volgt de uitreiking van een officieel VNK-certificaat.

Tarieven:
Na afronding van de cursus met het behalen van het certificaat, komen Limburgse cursisten in aanmerking voor subsidie via de VNK. Inschrijven kan via de website van Rick http://ricknet.nl  of mail voor meer informatie naar Rita Scheffers. r.scheffers@ricknet.nl  U kunt ook bellen naar de administratie van RICK in Weert tijdens kantooruren. telefoon 0495-533954 

Meer informatie over de subsidie voor Limburgse cursisten vindt u op de website van de VNK:

This is Sliced Diazo Plone Theme