slider

Dirigentenopleiding Rick seizoen 2018-2019 uitgesteld tot januari 2019!

Cursus Oriëntatiecursus koordirectie en Basiscursus 1 verplaatst naar januari 2019 i.v.m. te weinig aanmeldingen. Nieuwe data volgen op korte termijn.
slider

 

 

 

Sinds 2011 houd cursusleider Leo Smeets zich intensief bezig met de opleiding van nieuwe generaties jonge dirigenten. Binnen het RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie) is hij hiervoor inhoudelijk verantwoordelijk en met succes. 

In een periode van 10 opeenvolgende cursusdagen (op zaterdagmorgen) worden zowel beginnende als ervaren dirigenten in 10 lessen klaar gestoomd om een koor adequate instructies te kunnen geven. 

Ieder cursusjaar opnieuw wordt er aandacht besteed aan verschillende soorten koorliteratuur Ook kinderkoor-en popkoorliteratuur komen aan bod.

In opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en het RICK heeft hij een werkplan geschreven dat de rode draad vormt voor deze cursus. De leerstof is gebaseerd op zijn eigen lange praktijkervaring als beroepsdirigent.

         

         Beekstraat 18 tel: 0495-533954

 

Onderstaande foto werd genomen tijdens het laatste koorpracticum bij Rick in Weert in april 2018

 

 

 

Aanmelden kan voor het nieuwe seizoen kan via de site van Rick:http://www.ricknet.nl/cursusaanbod/zangplein 

Bekijk onze website voor meer informatie en vul de inschrijving in!

 

opmerkingenen van cursisten:

"Hoi Iedereen,in de praktijk "loop" ik nog regelmatig te dirigeren als ik m'n hondje uitlaat..tja..die wandelende metronoom! 

 

"Met mij gaat het prima. Ik denk nog vaak terug aan de cursus waarbij ik veel geleerd heb. In de praktijk brengen gebeurt nog niet echt. Ik wil wel gaan deelnemen aan de vervolgcursus als die komt in het najaar". 

 

 

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) biedt RICK ook in het nieuwe seizoen 2018-2019 weer twee cursussen aan:

de Oriëntatiecursus Koordirectie en de vervolgopleiding Basiscursus Koordirectie 1. 

 

de Oriëntatiecursus: voor wie is deze cursus bedoeld? 

Een laagdrempelige cursus voor iedereen die regelmatig werkt met zingende kinderen, jongeren en volwassenen. De cursus is ook geschikt voor docenten die in het onderwijs werkzaam zijn In de cursus wordt tevens aandacht besteed aan repertoire voor kinderen. 

 

Inhoud cursus:U maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. U gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming en muziektheorie

 

RICK kan de cursus aanbieden in de vorm van 10 lessen van 2 uur voor € 248,- tot € 310,-. 

 

Basiscursus koordirectie 1: voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is speciaal opgezet voor dirigenten die reeds de nodige kennis in huis hebben of reeds in de praktijk werkzaam zijn. Voor dirigenten die met goed gevolg de Oriëntatiecursus Koordirectie hebben gevolgd is dit het perfecte vervolg.

Inhoud v.d. cursus: tijdens de lesdagen komen solfège, partituurspel, slagtechniek, stemvorming en programmeren uitgebreid aan de orde. Het accent ligt op de toepassing daarvan in de praktijk.

 

RICK biedt de cursus aan in de vorm van 10 lessen van 2,5 uur voor € 305,- tot € 381,- Na afronding komen Limburgse cursisten in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%). Inschrijven: www.ricknet.nl

 

Koorpracticum; aan het einde van de cursus worden alle kandidaten, van zowel de Oriëntatie als de Basiscursus koordirectie 1, beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat. Dit certificaat biedt veel meer mogelijkhdeden om als amateurdirigent aan de slag te gaan.

 

10 lessen op de volgende zaterdagochtenden:

Nieuwe lesdata vanaf januari 2019 worden t.z.t bekend gemaakt!

 

 

 

 

Reacties van cursisten

Hoi Leo, Ik ben er nog lang niet overheen. Wat een geweldige ervaring. Bedankt voor al je lessen, daar heb ik zeer van genoten. Groetjes en tot gauw misschien.  Saskia Abspoel

Beste allen, Ook ik heb genoten van deze cursus, van onze leermeester en van ons samen als groep. Ik vind ook dat iedereen “stuk voor stuk” trots mag zijn op zijn prestatie van vandaag.Fijne dagen en tot bij het etentje !   Robert. 

Beste Leo, Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor de lessen die ik van je gehad heb. De lessen waren voor mij heel waardevol en ik heb ze met veel plezier gevolgd. Heb dan ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik vond je een prettige en duidelijke docent.

This is Sliced Diazo Plone Theme