slider

Wie ben ik?

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Leo Smeets: ik ben koordirigent, hoorndocent en ik coach mensen om uit te groeien tot dirigent.
slider

In de periode tussen 1978 en 1996 heb ik de hoofdvakken hoorn, koordirectie en orkestdirectie gestudeerd aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Mijn docenten waren Herman Jeurissen (hoorn), Jan Bogaarts en Cees Rotteveel (koordirectie) en Jac van Steen (orkestdirectie).

Deze brede opleiding maakt mij op veel muzikale fronten inzetbaar. Zowel als docent-pedagoog van jonge hoornisten als koor- en orkestdirigent heb ik veel ervaring opgedaan.

Sinds 1988 ben ik als docent hoorn verbonden aan muziekschool ‘Rick’ in Weert. Verschillende oud-hoorn leerlingen zijn doorgestroomd naar Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten als beroepshoornist of zijn werkzaam als collega-docent. Zelf heb ik een aantal jaren als 1e hoornist gespeeld bij de Kerkelijke Harmonie Sint Michaël in Thorn en het Brabants Blazersensemble in Tilburg.

 

Als koordirigent werk ik momenteel met een viertal verschillende typen koren. De Gemengde Zangvereniging Vivente uit Venlo - www.viventevenlo.nl - sinds 2003, het Odulphus Kerkkoor in Best sinds 2013. Per 13 april 2015 ben ik tevens aangesteld als nieuwe dirigent van de Koninklijke Zangvereniging de Volharding in Valkenswaard.- http://www.kgzdevolharding.nl

 

 

Vanaf januari 2015 ben ik verbonden aan het Klein Gemengd Koor van de H.Hart Parochiekerk te Vught als koordirigent. Daarnaast vervang ik af en toe de Rector

 

Cantus van de Schola Cantorum van de Sint Jan's Kathedraal in Den Bosch. - www.schola.nl

 

Tussen 1995 en 1998 ben ik actief geweest als dirigent van het Studentenkoor Erasmusica aan de Erasmus-Universiteit van Rotterdam. Muzikale hoogtepunten voor mij waren destijds de uitvoeringen in de Rotterdamse Doelen en de Laurenskerk met o.a. het Requiem van Mozart, de Stroom van Lex van Delden, die Winterschlachtsuite van Hanns Eisler en de Paukenmesse van Joseph Haydn.

Met het voormalig Limburgs Symfonie Orkest, die Neue Philharmonie Westfalen - www.neue-philharmonie-westfalen.de - en Concerto Vivo Dortmund, heb ik in 2008 en 2009 de koren Zanglust, Orpheus en Vivente uit Venlo in succesvolle uitvoeringen geleid in de twee grote oratoria van Joseph Haydn: die Jahreszeiten en die Schöpfung. Uniek was ook de uitvoering van de grote dubbelkorige Missa Hispanica van Michael Haydn (1737-1806).

Je kunt mij ook volgen op Facebook!

This is Sliced Diazo Plone Theme