Hoornles voor jong en oud

Ik geef hoornles aan kinderen vanaf 8 jaar. Het mooie voor zowel jong als oud is dat ik mijn ervaring met de hoorn én als dirigent kan delen. Dit geeft een extra dimensie aan mijn hoornlessen.

Hoornles voor jong en oud

Ik geef hoornles aan twee groepen, aan kinderen van 8 tot 12 jaar en personen vanaf 12 jaar en ouder.

Hoornles vanaf 12 jaar

Als hoorndocent vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk muzikaal talent uit een leerling te halen, rekening houdend met ieders individuele capaciteiten.

Hoornles van 8 tot 12 jaar

Ook voor kinderen van 8 tot 12 jaar is hoornles een bijzondere ervaring. Omdat de lessen vaak in groepjes gegeven worden is het een nuttige combinatie van samen leren en samen plezier.

Hoornles_Leo_Smeets_302.jpg

Hoornspelen in kleine groepjes

Eén van de leukste eigenschappen van muziek maken is het samenspelen. Daarom geef ik zoveel mogelijk hoornles in kleine groepjes van 2 tot 4 hoornisten.  Een boeiend aspect van het docentschap is het begeleiden van groepsprocessen bij jonge leerlingen en waar nodig, enigszins bijsturen. Ik vind het uitermate belangrijk dat een hoorn leerling zich niet alleen sociaal-emotioneel kan ontwikkelen, maar zich ook muzikale kennis en inzicht eigen kan maken.

Omdat jongeren nog overtuigd moeten worden dat hoornspelen erg leuk en mooi is, kunnen ze in eerste instantie een hoorn huren.

Contactgegevens

Leo Smeets - Schellekesveld 7a - 5258 TM Berlicum - Tel: 073-61 21 463 - Mobiel: 06-22 58 60 40 - Email: info@leo-smeets.nl