Opleiding tot dirigent

Opleiding tot dirigent

Oriëntatiecursus koordirectie en Basiscursus voor assistent-dirigent  via Rick

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) afdeling Limburg biedt RICK ook in het nieuwe seizoen 2022-2023 : de Oriëntatiecursus Koordirectie en de basiscursus voor assistent -dirigent worden aangeboden

orientatie-koordirectie.jpg

De Oriëntatiecursus

ORIëNTATIE CURSUS KOORDIRECTIE

Voor wie is deze cursus bedoeld? De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al ervaring hebben met leiden van een (jeugd)koor. Een laagdrempelige cursus voor iedereen die regelmatig werkt met een groep zingende mensen. Niet alleen voor koordirigenten. In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) biedt RICK een oriëntatie cursus Koordirectie aan.

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Je gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming en muziektheorie

Koorpracticum

Aan het einde van de cursus worden de kandidaten beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat.Na afronding komen cursisten(tot 25 jaar) in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%).

Tarief

GemeenteCranendonck, Nederweert, Weert dan kost het € 233,-
Gemeente Heeze-Leende en overige gemeenten;  € 291,-

De lessen vinden plaats op zaterdagmorgen van 9.00-10.15 uur en aansluitend een koffiepauze. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de lestijd uitgebreid.

Na de pauze om 10.15 kunnen de oriëntatiedirigenten als hospitanten de Basiscursus volgen tot 12.30uur Bekijk onze website www.ricknet.nl voor meer informatie en vul de inschrijving in!

Docent Leo Smeets

Leo Smeets is koor- en orkestdirigent en als docent verbonden aan RICK te Weert. Hij dirigeert o.a.het koor Vivente in Venlo en tot voor kort de Volharding in Valkenswaard. Per 1 september mannenkoor La Bonne Espérance in Eindhoven. Hij doceert deze cursus aan koordirigenten reeds enkele jaren via RICK. 

Aantal lessen: voor dirigeer-lessen: neem contact op met de muziekschool 

lestijd afhankelijk van het aantal deelnemers. Op individuele basis worden nu ook dirigeerlessen aangeboden 

Les locatie:
RICK
Wilhelminasingel 12
6000 GT Weert
www.ricknet.nl
Bel: 0495-533954

Basiscursus-Koordirectie.png

Basiscursus koordirectie 1

BASISCURSUS KOORDIRECTIE 1

Volgens de deelnemers van voorgaande jaren  ‘Een absolute aanrader’, ‘Fijn om met een groep vakmensen aan de slag te gaan’ en ‘Zelden zoveel geleerd in een korte cursus’.

Na afronding komen Limburgse cursisten (tot 25 jaar) in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%)

Inhoud cursus

Tijdens de cursus komen solfège, partituurspel, slagtechniek, stemvorming en programmeren uitgebreid aan de orde. Het accent ligt op de toepassing daarvan in de praktijk.

Koorpracticum

Aan het einde van de cursus worden de kandidaten beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat

Tarief

Lesgeld: variërend van 303,- tot €379,- afhankelijk van de gemeente

Docent Leo Smeets

Leo Smeets is koor- en orkestdirigent en als docent verbonden aan RICK te Weert. Hij dirigeert o.a.het koor Vivente in Venlo en tot voor kort de Volharding in Valkenswaard. Per 1 september mannenkoor La Bonne Espérance in Eindhoven. Hij doceert deze cursus aan koordirigenten reeds enkele jaren via RICK. 

Aantal lessen: voor dirgeer-lessen ook individueel, neem contact op met de administratie van Rick

Les locatie:
RICK
Wilhelminasingel 12
6000 GT Weert
www.ricknet.nl
Bel: 0495-533954

Koorpracticum

Aan het einde van de cursus worden alle kandidaten, van zowel de Oriëntatie als de Basiscursus koordirectie 1, beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat. Dit certificaat biedt veel meer mogelijkheden om als amateurdirigent aan de slag te gaan.


Dirigenten cursus 2020

Reactie van Cursisten

Hoi Leo,

Ik ben er nog lang niet overheen. Wat een geweldige ervaring. Bedankt voor al je lessen, daar heb ik zeer van genoten. Groetjes en tot gauw misschien.  Saskia Abspoel

Beste allen,

Ook ik heb genoten van deze cursus, van onze leermeester en van ons samen als groep. Ik vind ook dat iedereen “stuk voor stuk” trots mag zijn op zijn prestatie van vandaag.Fijne dagen en tot bij het etentje !   Robert. 

Beste Leo,

Hierbij wil ik je hartelijk bedanken voor de lessen die ik van je gehad heb. De lessen waren voor mij heel waardevol en ik heb ze met veel plezier gevolgd. Heb dan ook veel nieuwe dingen geleerd. Ik vond je een prettige en duidelijke docent.

Dirigenten practicum

Dirigenten-practicum-leo-smeets 1.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 2.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 3.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 4.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 5.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 6.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 7.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 8.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 9.jpg
Dirigenten-practicum-leo-smeets 10.jpg
ADRES

Leo Smeets
Eendrachtspolder 45
5235 TA Den Bosch

CONTACT

Mobiel: 06 - 19 02 26 28
Email: info@leo-smeets.nl

whatsapp-512.png

LOCATIE